Brød & Sundhed


Ren besked…
Det er ligesom ”oppe i tiden” at forbrugerne ønsker mere viden om hvad de spiser og hvilke råvarer og tilsætningsstoffer der anvendes til fremstillingen. Vi vil gerne med denne side oplyse om hvad det er du putter i munden når du køber brød og kager hos Rådhus Conditoriet.

Fra marken til dit bord
Brød hører til basis fødevarerne, derfor skal brød være sundt og godt. Vi anvender kun dansk korn, dyrket uden brug af Round Up og stråforkortere. Det er i bund og grund det korn du kan se på markerne rundt om i landet om sommeren, der efter høst males, bages og ender på dit bord. Ingen kunstige tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, vi tilsætter kun vand, salt, naturlig surdej og evt. kerner, friskrevne gulerødder eller forskellige frø til vores rugbrød.

Vores forskellige hvede- og specialbrød er også fuldstændigt fri for tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, her tilsættes kun vand, sukker, salt, gær, plantemargarine samt frø, nødder osv.Vi bestræber os på at bage vores brød så sunde som muligt, uden tomme kalorier og unyttigt fedt og meget gerne med masser af fiber og kerner. Men det hvide brød skal også være sundt, det er jo ikke alle der bryder sig om ”fuglefrø”. Derfor: Så sundt som muligt – inden for rammerne. 

Hvorfor ikke økologisk…..?
Hos Rådhus Conditoriet finder du ikke økologisk brød på hylderne – primært fordi det er vores erfaring, at interessen er meget lille, men også fordi vi mener, at det ikke er det rigtige på nuværende tidspunkt. Økologisk mel er stadig af for dårlig kvalitet, og der må legalt tilsættes 5% ikke Økologiske stoffer til brødet – hvis disse 5 % bruges til at tilsætte bageforbedrende kemikalier, er det svært at se idéen !

I øvrigt importeres der en del korn mm. fra lande med et mere ”afslappet” forhold til økologi, kvalitet og kontrol end det vi har i Danmark. Så mener vi, det er bedre, at dansk landbrug stille og roligt begrænser brugen af sprøjtemidler, som det allerede er sket med Round Up og stråforkortere. Det er sund fornuft. 

broed